fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStvaraju multiplatformsku mrežu za poslovne vijesti za jugoistočnu Evropu

Stvaraju multiplatformsku mrežu za poslovne vijesti za jugoistočnu Evropu

Podgorica, Beograd, (MINA-BUSINESS) – Bloomberg Media i MTel Swiss, emiter u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija, danas su najavili sporazum o stvaranju prve panregionalne multiplatformske mreže za poslovne vijesti u jugoistočnoj Evropi – Bloomberg Adria.

Bloomberg Adria će biti sa centrima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini (BiH) i Sjevernoj Makedoniji, a planirano je da počne da radi naredne godine.

„Bloomberg Adria će se baviti poslovnim i finansijskim vijestima, analizama i podacima o rastućoj zajednici donosilaca poslovnih odluka i budućih lidera u regionu, preko elektronskih, štampanih i digitalnih medija, kao i mobilinih i društvenih mreža“, navodi se u zajedničkom saopštenju M:tel-a i Telekoma Srbija.

Bloomberg Adria će se oslanjati na snagu Bloomberg-ovih 2,7 hiljada novinara i analitičara iz 120 zemalja širom svijeta u stvaranju i uspješnom funkcionisanju nove platforme, koja će kombinovati lokalno izvještavanje i pokrivanje široke globalne ekonomije i tržišta.

“Uključivaće prevedeni Bloomberg-ov sadržaj, kao i izvorno izvještavanje produkovano iz specijalizovanih uredništava u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Skoplju“, navodi se u saopštenju.

Globalna voditeljica medijske distribucije Bloomberga, Soo Yun Kang, kazala je da su u Bloomberg Media odlučni da izgrade vodeću globalnu biznis i finansijsku multiplatformsku medijsku kompaniju, pružajući pouzdan sadržaj ukorijenjen u podacima.

“Bloomberg Adria proširuje naše globalno prisustvo na novu publiku u jugoistočnoj Evropi koja traži vrhunske, globalne poslovne vijesti, koje će im pomoći da ostanu informisani“, navela je Yun Kang.

Generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić, saopštio je da je dostupnost relevantnih, tačnih informacija i nezavisne stručne analize, u poslovnom svijetu koji se mijenja nevjerovatnom brzinom, od presudnog značaja za donošenje dobrih poslovnih odluka.

„Bloomberg je već dugo sinonim za pouzdane poslovne informacije i uzbuđeni smo što sarađujemo sa Bloomberg Media na lansiranju platforme Bloomberg Adria, kako bismo donijeli tačne i pouzdane poslovne vijesti u Srbiju i na regionalno tržište“, zaključio je Lučić.

Bloomberg Media je vodeći, globalni multiplatformski brend, koji donosi donosiocima odluka pravovremene vijesti, analize i saznanja o poslovanju, finansijama, tehnologiji, klimatskim promjenama, politici i još mnogo toga.

Mtel Swiss je dio Mtel grupe, u vlasništvu Arena Channels Group i Telekoma Srbija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije