fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStrujić-Harbić: Protiv smo predloga da nedjelja opet bude radna

Strujić-Harbić: Protiv smo predloga da nedjelja opet bude radna

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bošnjačka stranka (BS) ne podržava predlog da nedjelja u oblasti trgovine opet bude radna, jer smatra da je to dan za porodicu, poručila je šefica kluba poslanika te partije, Kenana Strujić-Harbić.

“Praksa je pokazala da je neradna nedjelja pozitivan korak u pravcu da su žene konačno dobile slobodan dan koji mogu da provode sa porodicom. Nerijetko se dešava da majke moraju da biraju između posla i porodice, jer oba ne mogu da postignu”, kazala je Strujić-Harbić.

Ona je rekla da živimo u 21. vijeku, gdje muškarci u razvijenim zemljama Evrope uveliko koriste porodiljsko bolovanje i obavljaju sve kućne poslove, dok kod nas još nema pomena o neplaćenom ženskom radu kod kuće.

Strujić-Harbić je podsjetila da je razlika u zaradama između muškaraca i žena u Crnoj Gori oko 14 odsto veća u korist muškaraca.

“Žene ne samo da primaju manje zarade od muškaraca, nego im je otežan pristup onim poslovima i pozicijama na kojima su zarade veće. Pri trenutnom stanju stvari, žena bi morala da radi devet sati više da bi se izjednačila sa zaradom muškarca”, navela je Strujić-Harbić.

Ona je poručila da kada sve to sagledaju, jasno je da radna nedjelja pomaže ekonomiji, ali šteti porodičnom funkcionisanju sa najvećim uticajem na žene.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...