fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStruja neće poskupiti

Struja neće poskupiti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Elektroprivredi (EPCG) za sada ne razmišljaju o povećanju cijena struje, saopštio je direktor te kompanije, Nikola Rovčanin.

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro kazao da su u EPCG do sada bili ponosni što jedino računi za struju nijesu rasli.

“Uz to, sačuvali smo i popuste. Taj poput ostaje. Mi u ovom momentu nemamo elemenata na osnovu kojih bi razmišljali o poskupljenju struje”, rekao je Rovčanin.

On je naveo da su zbog loše hidrologije primorani na uvoz električne energije, prenosi portal RTCG.

“To košta više desetina miliona, ali upravo zbog dobrog poslovanja iz prvog kvartala prethodne godine, gdje smo ostvarili rekordan profit od 48 miliona dobiti, uspjećemo da prevaziđemo ovaj period”, kazao je Rovčanin.

Prema njegovim riječima, zbog situacije na svjetskom tržištu ne može se govoriti o dugoročnom periodu od godinu, dvije.

“Ja sam i rekao da nećemo povećavati. Do kraja juna neće biti povećanja i to ćemo zadržati. Ukoliko bude nekih promjena, mi ćemo obavijestiti javnost”, dodao je Rovčanin.

Govoreći o pomoći Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS) od EPCG, Rovčanin je kazao da ako nema CEDIS-a, nema ni EPCG.

On je objasnio da ako vas država tjera da nešto što kupujete skuplje prodajete jeftinije, tu ne može biti profita.

“CEDIS je dio EPCG grupe i ako smo mi ostvarili profit, a CEDIS ostvario gubitak, bilo nam je prirodno da nađemo način da taj gubitak pokrijemo, kako se ne bi ugrozila energetska stabilnost, jer ako ne postoji CEDIS-a, nema ni Elektroprivrede. Mi nemamo drugog načina da plasiramo električne energije do domaćinstava bez CEDIS-a”, kazao je Rovčanin.

On je dodao da novac ostaje u istoj kući, a da je napravljena medijska hajka.

“Cilj je bio da se pomogne CEDIS-u, o modelima možemo da razgovaramo, a o cilju ne. Problem je kod onih koji osporavaju cilj i kažu da je menadžment kriv za loše poslovanje. Da sada oživimo sve naučnike da dođu na čelo CEDIS-a ne bi mogli da posluju pozitivno”, zaključio je Rovčanin.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije