fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStrateškom saradnjom do bolje privredne povezanosti

Strateškom saradnjom do bolje privredne povezanosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ambasada Austrije i Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) sarađivaće na strateškoj osnovi, kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti i projekata koje će ići u korist još bolje privredne saradnje i povezivanja menadžera, preduzetnika i poslovnih ljudi, ocijenili su njihovi predstavnici.

Predsjednik AMM, Budimir Raičković i austrijski ambasador, Karl Michael Muller, analizirali su na sastanku trenutne ekonomske odnose između Austrije i Crne Gore i zaključili da trenutni nivo privredne saradnje daje kvalitetnu i stabilnu osnovu za njeno dalje unapređenje i osnaživanje.

Iz AMM je saopšteno da je Muller pohvalio proaktivnost, ideje i aktivnosti koje sprovodi Asocijacija menadžera, a posebnu pažnju su posvetili odborima za digitalnu transformaciju, HR, trening i edukaciju i za mlade i inovacije.

„Muller je upoznat i sa aktivnostima vezanim za inicijativu AMM-a za regionalnu saradnju menadžera i preduzetnika kroz Asocijaciju menadžera Jugoistočne Evrope AMSEE“, navedeno je u saopštenju.

Raičković i Muller su se složili da fokus treba usmjeriti na pristupanje Crne Gore EU i još snažniji ekonomski oporavak i razvoj.

Muller je kazao da AMM ima prepoznatljivu i proaktivnu ulogu u tom procesu. On je dodao da će Austrija sa posebnom pažnjom, senzitivitetom i podrškom podržavati put i ubrzano članstvo Crne Gore u EU.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...