fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠtrajk u Plantažama nema političku pozadinu

Štrajk u Plantažama nema političku pozadinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Štrajk upozorenja u Plantažama nema političku pozadinu, saopštila je predsjednica Sindikalne organizacije preduzeća, Anka Knežević.

Ona je dodala da će o budućim koracima odlučiti radnici preko predstavnika u Skupštini sindikata, o čemu će javnost biti obaviještena, prenosi portal RTCG.

“Osnovni razlog zbog čega smo stupili u štrajk upozorenja je ogromno nezadovoljstvo radnika i loše, nedomaćinsko upravljanje kompanijom rukovodećeg kadra, koji je ostao nepromijenjen do današnjeg dana. To znači da je kod nas promijenjen sastav samo Odbora direktora, koji je uvijek pokazao razumijevanje”, kazala je Knežević.

Radnici traže smjenu izvršnog direktora, sekretara društva i kompletnog menadžmenta, koji je bio dio prethodne i sadašnje uprave i koji je lošim odlukama i poslovnom politikom dobveo radnike u tešku situaciju.

“Moram napomenuti da pravnik ni jednom svojom radnjom nije doprinio ovako teškoj situaciji u kojoj se nalaze Plantaže. Čak naprotiv, oni su besprekorno obavljali svoje zadatke”, navela je Knežević.

Radnici traže redovnu i neselektivnu isplatu zarada u bruto iznosu i uplatu bankarskih kreditnih i drugih obustava koje se vrše odbijanjem od zarada zaposlenih.

“Selektivnom isplatom zarada rukovodstvo svjesno vrši raslojavanje među zaposlenima i tako narušava međuljudske odnose”, tvrdi Knežević.

Ona je dodala da radnici traže sačinjavanje pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta uz učešće predstavnika sindikalne organizacije.

“Tražimo aktivno učešće kako bismo zaštitili prava radnika”, kazala je Knežević.

Radnici traže i povlačenje inicijative koja je pokrenuta kod Ustavnog suda za ocjenu ustavnosti kolektivnog ugovora i tužbe koja je podnesena privrednom sudu, a koju je podnio izvršni direktor na štetu zaposlenih.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...