fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStijović obišao kinesku kompaniju IETC u Bandićima

Stijović obišao kinesku kompaniju IETC u Bandićima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija IETC Organic Vegetable Development u Bandićima kod Danilovgrada, kineskog investitora Zenkiang Lija, pokazatelj je da se proizvodnja egzotičnih sorti i kultura pokazala kao vrlo profitabilan posao, ocijenio je ministar poljoprivrede, šumastva i vodoprivrede, Aleksandar Stijović.

On je posjetio poljoprivredno gazdinstvo kineskog investitora i podržao napore te kompanije, naglašavajući da je potrebno koristiti prirodne potencijale i da treba razmišljati izvan ustaljenih okvira.

Iz Ministarstva su kazali da IETC Organic Vegetable Development kompanija kroz koju je kineski biznismen direktno uložio sopstvena sredstva u Crnu Goru.

Sada se razvila u dvije kompanije – IETC organska proizvodnja povrća i IETC razvoj, koje se bave ekopoljoprivredom, uzgojem organskog povrća, preradom hrane, međunarodnom trgovinom uz turističku ponudu na svom imanju.

“Kompanija IETC investirala je u organsku povrtnu bazu od 15 hektara u Livadama Bandići u Danilovgradu. U skladu sa ekološkim okruženjem i klimatskim uslovima Crne Gore, uzgajaju više od 50 organskih sorti povrća iz Azije, koje uspješno plasiraju na crnogorsko tržište”, navodi se u saopštenju.

Kineska kompanija ponaša se društveno odgovorno, pa je pored angažovanja domaće radne snage, ulaganja u rekonstrukciju puteva i uličnih svetiljki u toj oblasti, organizovala i čišćenje rijeke u dužini od 24 kilometra.

“Sa sjedištem u Crnoj Gori, oslanjajući se na Balkan i suočen sa evropskim tržištem, IETC planira da razvije ekološku poljoprivredu, gaji organsko povrće, razvije međunarodnu trgovinsku i tehničku saradnju, izgradi ekološke restorane i proširi tržište na jugozapadni Balkan”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije