fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStijović da se sastane sa žabljačkim drvoprerađivačima

Stijović da se sastane sa žabljačkim drvoprerađivačima

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Opštinski odbor (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) Žabljak, pozvao je ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandra Stijovića, da što prije organizuje sastanak sa žabljačkim drvoprerađivačima, kako bi mu iznijeli probleme sa kojima se susreću u poslovanju.

„Apelujemo na resorno Ministarstvo da razmotri mogućnost davanja određenih subvencija za sve drvoprerađivače na području, kako Žabljaka, tako i cijelog sjevera Crne Gore“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Iz te partije su ukazali na veoma tešku situaciju u kojoj su se u prethodnom periodu našli drvoprerađivači sa područja tog grada.

„Politika koju su sprovodili prethodna Vlada i Uprava za šume, a koja se ogleda u načinu dodjele drvne mase po javnom oglasu, doveli su do toga da se deset žabljačkih preduzeća koja se bave drvopreradom nalazi gotovo pred stečajem“, poručili su iz SNP-a.

Prethodna Vlada je, kako tvrde, drvoprerađivače faktički deplasirala, a u isto vrijeme stvorila atmosferu monopola, u kojoj se samo jednoj firmi omogućavalo da nabavi drvnu masu.

Iz SNP-a su naveli da na Žabljaku posluju drvoprerađivači koji tu djelatnost obavljaju već duže od 20 godina.

„Mnogima od njih ova djelatnost predstavlja primarnu, a nerijetko i jedinu šansu da obezbijede egzistenciju, kako za sebe i svoje porodice, tako i za njihove zaposlene“, rekli su iz SNP-a.

Oni smatraju da se sa takvom praksom mora što prije prestati, kako bi se pomoglo postojećim drvoprerađivačima, a podstakli potencijalni novi investitori, s obzirom na to da drvoprerada uz turizam, stočarstvo i poljoprivredu, predstavlja stub na kojima treba da počiva žabljačka privreda.

Najčitanije