fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNagrade za najbolje ideje do 20 hiljada EUR

Nagrade za najbolje ideje do 20 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pokretanje projekta pod nazivom Spark.me startap avantura, mladima u Crnoj Gori će omogućiti besplatno sticanje vještina iz oblasti preduzetništva i vođenja start up biznisa, a za one sa najboljim idejama biće obezbijeđene novčane nagrade do 20 hiljada EUR.

Projekat su pokrenuli kompanija doMEn, registar crnogorskog nacionalnog domena .ME, i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku ministarstava javne uprave, digitalnog društva i medija i ekonomskog razvoja.

Pravo učešća imaju mladi od 20 do 29 godina sa prebivalištem u Crnoj Gori, a rok za prijavljivanje je 4. jul.

Potrebno je da mladi u prijavi, koja se može naći na sajtu www.stemedukacija.me, predstave ideju koja može riješiti određeni društveni problem, biznis izazov ili pomoći u digitalizaciji usluga javne uprave.

“Nakon zatvaranja prijava, stručni žiri odabraće deset timova od tri do pet članova koji će na dvodnevnoj onlajn radionici od 23. do 25. jula raditi na razvoju svoje ideje sa mentorima iz oblasti vođenja biznisa, programiranja i UX dizajna”, navodi se u saopštenju.

Nakon završetka dvodnevne radionice, stručni žiri će izabrati najviše tri pobjednička tima, za koje procijeni da imaju najveći potencijal za realizaciju ideje i razvoj biznisa, koji će osvojiti po pet hiljada EUR za postavljanje osnova svog start up-a.

“Njima će biti obezbijeđena i dodatna mentorska podrška u trajanju od tri mjeseca iz gore pomenutih oblasti. Nakon proteka tri mjeseca, renomirani žiri će pred javnim auditorijumom odabrati jedan od pobjedničkih timova i nagraditi ga novčanom nagradom u iznosu od 15 hiljada EUR s ciljem podsticanja razvoja poslovanja”, rekli su iz kompanije doMEn.

Nakon uspješno organizovanog prvog ciklusa, pod istim uslovima biće organizovan još jedan na jesen, u okviru kojeg će novih deset timova dobiti priliku da razviju svoje ideje.

“Kako bi ohrabrili i podržali žensko preduzetništvo i djevojke koje karijeru grade u oblasti informacionih tehnologija, po jedno mjesto među odabranim timovima u oba ciklusa rezervisano je za tim koji većinski ili u potpunosti budu činile žene. Stoga ohrabrujemo sve žene zainteresovane za STEM oblasti da se prijave za učešće u takmičenju”, dodaje se u saopštenju.

Za više informacija o projektu Spark.me startap avantura pravilima učešća i kriterijumima, posjetite zvanični vebsajt – www.stemedukacija.me.

Za sva dodatna pitanja zainteresovani mogu kontaktirati organizatore putem mejla ili društvenih mreža: e-mail: [email protected], Facebook: https://www.facebook.com/stemedukacija, Instagram: https://www.instagram.com/_stem_edukacija/.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije