fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStanić: Neophodna hitna reakcija Skupštine

Stanić: Neophodna hitna reakcija Skupštine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnoj Gori je, nakon novog poskupljenja svih vrsta goriva, potrebna hitna reakcije Skupštine kako bi se spriječilo da država dođe u opasnu energetsku i socijalnu krizu, saopštio je član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP), Mirko Stanić.

“Cijena goriva raste četvrti put zaredom i već danas su povećane za deset odsto u odnosu na početak godine. Toliki enormni rast se osjeća u svim segmentima, pa su tako poskupili brojni proizvodi i usluge”, naveo je Stanić u saopštenju.

On je dodao da je siguran da će ratna kriza u Ukrajini uticati na dalje povećanje cijene goriva i d Crnu Goru čeka veoma težak i neizvjestan period ukoliko se hitno ne reaguje i u Skupštini ne usvoji predlog zakona SDP o smanjenju akciza.

“Rješenje za ovaj ogromni problem je u prihvatanju predloga SDP-a da se usvoji Zakon o akcizama kojim bi akcize na gorivo bile smanjene 15 odsto, čime bi, uz smanjenje iznosa poreza na dodatu vrijednost (PDV) bila smanjena i konačna cijena”, rekao je Stanić.

On je kazao da bi na taj način građani i crnogorska privreda napokon plaćali iznose kao u drugim zemljama regiona, od kojih su neke poput Hrvatske ili Srbije ograničile iznose cijene goriva, gdje se rast na berzi anulira iznosom PDV-a.

“Očekujemo hitnu reakciju države kako bi se spriječile teže posljedice po ekonomiju i standard građana”, poručio je Stanić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije