fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSrzentić: Omogućićemo mladima prostor da realizuju inovativne ideje

Srzentić: Omogućićemo mladima prostor da realizuju inovativne ideje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će osnažiti mlade ljude u Crnoj Gori i omogućiti im prostor da realizuju inovativne ideje uz pomoć tehnologije, kako bi se unaprijedile javne usluge koje će pomoći razvoju cjelokupnog društva, saopštila je ministarka javne uprave Tamara Srzentić.

Srzentić se, tokom zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama, sastala sa izvršnom direktoricom Beeck centra za inovacije i profesoricom na univerzitetu Georgetown, Cori Zarek, sa kojom je razgovarala o inovacionim hubovima.

Iz Ministarstva javne uprave je saopšteno da je Srzentić imala priliku da posjeti kampus Georgetown univerziteta i Beeck inovacioni centar, sa kojim će Crna Gora ostvariti saradnju.

“Montenegro Digital i Digitalna akademija predstavljaju veliki potencijal za naše ljude da zajedno kroz inovativne ideje, analitiku i dizajn, unaprijedimo javne usluge i politike za naše građane”, kazala je Srzentić.

Ona je sa liderkom iz neprofitne organizacije New America, nekadašnjom savjetnicom u administraciji Baracka Obame i koautorkom knjige Moć javnosti, Tarom Dawson McGuinness razgovarala o važnosti umreženosti nevladinih organizacija i javnog sektora.

Srzentić je naglasila koliko je važno da se koriste tehnologiju za rješavanje nekih od najhitnijih pitanja svakodnevice. Vlada i parlament, prema njenim riječima, moraju biti mjesta gdje će najbolji tehnolozi i inovatori pomoći da se isporuči najbolje za građane.

“Samo uz saradnju, partnerstva i udruživanje snaga možemo promijeniti način na koji radimo, isporučujemo svrsishodne javne politike i digitalne servise našim građanima i činimo zajednicu boljom”, poručila je Srzentić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...