fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSporazumom do unapređenja ekonomske saradnje sa Francuskom

Sporazumom do unapređenja ekonomske saradnje sa Francuskom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sporazum o saradnji između Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) i Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća (UFCP) potpisan je danas u Podgorici pod pokroviteljstvom francuske Ambasade, u cilju realizacije što više privrednih i poslovnih aktivnosti dvije zemlje.

Sporazum su potpisali predsjednici AMM-a, Budimir Raičković i UFCP-a, Rajko Uskoković.

Tim aktom je, između ostalog, definisano da će se saradnja sprovoditi u oblastima razmjene znanja, ekspertize i dobrih praksi, pružanja i organizovanja međusobne stručne pomoći, zajedničkog učestvovanja u projektima i organizovanja zajedničkih konferencija i događaja.

“Strane potpisnice će uz podršku ambasade poseban fokus imati na polja saradnje koja se odnose na razmjenu znanja i iskustava, poslovno povezivanje i realizaciju aktivnosti u oblastima digitalne transformacije, vještačke inteligencije, energetike, zelene ekonomije, turizma kao i drugih oblasti od značaja za unapređenje poslovne i privredne saradnje između Francuske i Crne Gore”, navodi se u saopštenju UFCP.

Ambasador Christian Timonier, koji je bio domaćin skupa, pozdravio je potpisivanje Sporazuma i rekao da je tim činom osnažena već postojeća saradnja AMM i francuske ambasade.

On je istakao važnost političke stabilnosti kao preduslova za kvalitetan privredni ambijent.

Timonier je dodao da Francuska snažno podržava evropski put Crne Gore, a na tom putu je potrebno da svi doprinesu uključujući i poslovnu zajednicu. Sigurno da crnogorska administracija treba da radi na što većem podizanju svoje efikasnosti i kvalitetu servisa koji pruža građanima i privredi, a Francuska će svojom direktnom podrškom i pomoći kroz različite projekte, doprinijeti transferu znanja, vještina i realizaciju projekata.

Raičković je naveo da mu je drago da francuska Ambasada i francuska poslovna zajednica kao i preduzeća koja posluju u Crnoj Gori, prepoznaju značaj i uticaj AMM-a, ne samo na planu poslovnog povezivanja nego i razvoja lidera, menadžmenta ali i podrške našoj državi na putu učlanjenja u EU.

“Dugogodišnja plodonosna saradnja sa francuskom ambasadom, kvalitetne komunikacije kao i otvorenost za razmjenu znanja i iskustava, potpisivanje Sporazuma pod pokroviteljstvom ambasadora daje još veći prostor za realizaciju niza aktivnosti”, kazao je Raičković.

Uskoković je rekao da je saradnja sa crnogorskim institucijama od početka prioritet tog Udruženja, i potpisivanje ovog sporazuma će im dati novu energiju za buduće projekte.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

ambasador

Kineski Tajvan

Autorski tekst ambasadora Kine u Crnoj Gori, Fan Kuna Kada je riječ o kineskom ostrvu...