fbpx
NaslovnicaBusiness Top StorySpecijalni tim češlja Poresku upravu

Specijalni tim češlja Poresku upravu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pripadnici Specijalnog policijskog tima pokrenuli su izviđajne radnje u predmetu kodnog naziva Klap, kako bi utvrdili da li su službenici nekih državnih organa omogućili da se utajom poreza državnom budžetu pričini šteta od preko pet miliona EUR.

Prema saznanjima Dana, poseban akcenat stavljen je na Poresku upravu (PU).

Inspektori Specijalnog policijskog tima, kojim rukovodi Dragan Radonjić, zbog toga su pokrenuli istragu kako bi utvrdili da li je neko od službenika PU zloupotrijebio službena ovlašćenja, odnosno da li je neko od njih omogućio da se izbjegne plaćanje poreza, čime je država oštećena za više miliona.

U dosadašnjim akcijama uhapšeno je više od 15 osoba.

Predmet Klap privukao je veliku pažnju javnosti, jer su se među osumnjičenima našli i vlasnici nekoliko poznatih firmi.

Ipak, niko od uhapšenih do sada nije priznao krivicu.

Iz PU su Danu kazali da su nadležnim dostavili svu potrebnu dokumentaciju u ovom slučaju.

“PU u kontinuitetu učestvuje u aktivnostima nadležnih državnih organa u cilju otkrivanja krivičnih djela u oblasti privrednog prometa, posebno poreskih utaja. U tom smislu, PU je nadležnim organima dostavila svu potrebnu dokumentaciju vezanu i za javnosti nedavno predstavljen slučaj postojanja osnovane sumnje na izvršeno krivično djelo utaja poreza”, naveli su iz PU.

Na konferenciji za medije, koja je održana sredinom maja povodom akcije Klap, predstavnici Specijalnog državnog tužilaštva saopštili su da hapšenjima osumnjičenih nije stavljena tačna na taj predmet i da se vodi više istražnih radnji.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...