fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSpajić: Nijesmo dozvolili da Crna Gora bankrotira

Spajić: Nijesmo dozvolili da Crna Gora bankrotira

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zdrave javne finansije su osnov zdrave države, ocijenio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić i dodao da je Vlada za 100 dana pokazala na djelu da donosi građanima sigurnost, ne dozvolivši da Crna Gora bankrotira.

Spajić je kazao da je glavni zadatak Ministarstva i čitave Vlade bolji kvalitet života svih građana.

“Emitovali smo 750 miliona EUR obveznica i nijesmo dozvolili da Crna Gora bankrotira. Dokumentacija o tome je potpuno javna, dostupna svima na uvid. Ovo je čist posao za dobro građana i sproveden na zakonit način”, naveo je Spajić u okviru video kampanje Potpisujem koju, povodom 100 dana rada, realizuje Vlada.

On je dodao da su već došli do smanjenja javne potrošnje za čitavih 170 miliona EUR ili osam odsto čitavog budžeta.

“Takav budžet ćemo predložiti, to je nevjerovatan uspjeh ove Vlade. Pokazali smo odgovornost i imaćemo prvi put primjenu programskog budžeta, da se zna gdje i kako se troši svaki cent. Došli smo do značajnih ušteda, a nijesmo smanjili plate, penzije, ni kapitalni budžet, a čak ni subvencije i socijalna davanja“, tvrdi Spajić.

Prema njegovim riječima, novac poreskih obveznika usmjeriće na esencijalne, a ne na trivijalne i nepotrebne stvari.

“Vraćamo dječiji dodatak i povećavamo minimalnu zaradu. Uveliko radimo na tome da Crnu Goru učinimo državom socijalne pravde”, poručio je Spajić.

On je podsjetio i da je Vlada osnovala nacionalnog avio-prevoznika To Montenegro, koji će biti održiv na tržišnim principima.

„Zapošljavamo ljude sa stručnim referencama i biće dostojan ambasador države u svijetu”, naveo je Spajić.

On je saopštio i da su pokrenuli talas povratka mladih i intelektualnog potencijala iz inostranstva, te da uz domaću pamet grade bolju budućnost države.

“Borimo se i da privredi bude bolje. U prvom paketu mjera je oko 165 miliona EUR podrške, a svaki peti građanin je dobio jednokratnu pomoć. Ovo su rezultati Ministarstva za samo 100 dana, ali svjedoče da smo na putu da Crnu Goru učinimo boljom, pravednijom i bogatijom. Potpisujem”, zaključio je Spajić.

Najčitanije