fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeSpajić: Da ne vjerujem u Maršalov plan ne bih bio dio te...

Spajić: Da ne vjerujem u Maršalov plan ne bih bio dio te priče

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada svakodnevno radi na ostvarivanju ciljeva iz “Maršalovog plana”, poručio je ministar finanasija i socijalnog staranja Milojko Spajić, dodajući da, ukoliko ne bi vjerovao u taj program, “ne bi bio dio te priče”.

Spajić je, kako su saopštili iz njegovog resora, danas odgovarao na drugi set pitanja na njegovom Instagram nalogu, i najavio da će u narednom periodu, u cilju povećanja transparentnosti i uključenosti građana, nastaviti sa tim vidom komunikacije.

Iz Ministarstva su saopštili da se, s obzirom na najave ekonomske reforme, veliki broj pitanja odnosio na “Maršalov plan” i njegovu realizaciju.

“Spajić je potvrdio da vjeruje u taj plan i da svakodnevno, sa svojim timom i kolegama u Vladi, radi na ostvarivanju ciljeva. On je naglasio da, ukoliko ne bi vjerovao u to, ne bi bio dio te priče”, rekli su iz Ministarstva.

Kako su dodali, na pitanje da li će biti predsjednik Demohrišćanske partije Crne Gore, Spajić je kazao da ne razmišlja o tome.

On je naveo da je, u prvih deset mjeseci rada, Vlada uvela dodatak za svu djecu do šest godina, izdvajajući 17,6 miliona EUR godišnje iz budžeta.

“Tu nećemo stati. Radimo na tome da obezbijedimo da sva djeca imaju dječji dodatak”, rekao je Spajić.

On je najavio program stažiranja za mlade u okviru Ministarstva od naredne godine, dodajući da razmišlja o kupovini bitkoina /bitcoin/ za državu.

“Potvrdio je povećanje plata u državnom sektoru, odmah nakon izglasavanja potrebnih izmjena zakona u Skupštini”, poručili su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...