fbpx
NaslovnicaBusiness Top StorySpajaju postupke u aferi Telekom

Spajaju postupke u aferi Telekom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Postupak protiv vlasnika Atlas grupe, Duška Кneževića, u kojem je osumnjičen za aferu Telekom biće spojen sa predmetom protiv nekadašnjih čelnika Telekoma, Olega Obradovića i Miodraga Ivanovića, protiv kojih je optužnica već podignuta, piše Dan.

Кnežević se sumnjiči da je u tom predmetu sa saradnicima nezakonito prisvojio oko 4,5 miliona EUR, dok se Obradoviću i Ivanoviću na teret stavljaju 2,3 miliona.

Prema saznanjima lista, pravosudni organi tražiće da se ovi predmeti spoje kako bi se trojici osumnjičenih zajedno sudilo.

Vlasnik Atlas grupe osumnjičen je da je počinio krivično djelo davanje mita putem podstrekavanja, odnosno da je savjetovao da se davanjem mita završi posao.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Кatnić nedavno je saopštio da se Кnežević sumnjiči da je sačinio kriminalni plan zbog obavljanja krivičnih djela zloupotreba ovlašćenja u privrednom poslovanju, utaja poreza i pranja novca.

On je naveo da je plan bio da se putem konsultantskih usluga za Crnogorski Telekom i Mađar Telekom, koje nikad nijesu realizovane, preko nerezidentnih pravnih lica RT i FI, čiji su osnivači ili ovlašćena lica članovi kriminalne organizacije, dobiju novčana sredstva u iznosu od 4,53 miliona EUR.

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...