fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSnimaju dokumentarac o Crnoj Gori

Snimaju dokumentarac o Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Televizijska ekipa kineskog CCTV kanala 6 snima dokumentarni film o Crnoj Gori, koji će premijerno biti prikazan početkom oktobra, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

NTO je, kako su kazali njeni predstavnici, organizovala studijsku posjetu kineske televizijske ekipe, koja je počela u subotu i trajaće do petka.

„Novinari su prethodnih dana posjetili i snimili filmske lokacije koje će se naći u dokumentarcu. Snimali su nacionalne parkove Durmitor i Skadarsko jezero, Budvu, a danas će snimati Cetinje, Kotor i Perast“, navodi se u saopštenju NTO.

Programom posjete narednih dana previđeno je i snimanje Plave pećine kod Herceg Novog i ulcinjskog starog grada.

Iz NTO su kazali da je CCTV kanal 6 prvi i jedini nacionalni filmski kanal, a u psoljednjih 18 godina od osnivanja svojim programom je doprinio i stimulisao putovanje Kineza u druge destinacije.

Studijska posjeta je organizovana uz podršku lokalnih turističkih organizacija Budve, Kotora, Bara, Ulcinja, Herceg Novog i Cetinja, kao i Nacionalnih parkova Crne Gore.

Podršku realizaciji posjete pružio je Filmski centar Crne Gore, reditelj Ivan Marinović i producenti Ivan Đurović i Veliša Popović.

Najčitanije