fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSlovačka bi mogla uvoziti vina iz Crne Gore

Slovačka bi mogla uvoziti vina iz Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora bi, uz asistenciju Ambasade Slovačke, mogla da uspostavi kontakte sa uvoznicima vina u toj zemlji kako bi se crnogroska ponudila njihovim građanima, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.

Resorni ministar Aleksandr Stijović predstavio je ambasadoru Slovačke u Crnoj Gori, Borisu Gandelu, Plantaže kao crnogorski brend koji proizvodi 40 različitih vina i četiri tipa lozove rakija.

“Stijović je zamolio ambasadora da se uz asistenciju Ambasade uspostave kontakti sa uvoznicima vina, kako bi se vina iz Crne Gore ponudila korisnicima u Slovačkoj”, navodi se u saopštenju.

Stijović je Gandela upoznao sa sprovedenim i razvojnim aktivnostima na polju poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i sa trenutnim statusom ispunjavanja agende poglavlja 11, 12 i 13 na polju pregovora iz oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane.

“Ambasada Slovačke je ponudila podršku Ministarstvu u angažovanju eksperata za pregovaračka poglavlja 11, 12 i 13 i izrazila spremnost da sa crnogorskim kolegama podijele iskustva Slovačke za ispunjavanje evropske agende, kako bi Crna Gora uspješno zatvorila ova tri poglavlja”, dodaje se u saopštenju.

Gandel je podsjetio da je Slovačka domaćin Ministarske konferencije i predao pozivno pismo slovačkog ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Jana Mičovskog koje je uputio Stijoviću, za učešće na tom događaju koji će se održati 14. i 15. aprila u Bratislavi.

Na sastanku je razgovarano i o potencijalnoj saradnji na polju poljoprivrede i šumarstva i dogovorena saradnja na nivou privrednih delegacija, kako bi se konkretizovale aktivnosti na privrednom planu.

Najčitanije