fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju

Sjutra sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju između Crne Gore i Evropske komisije (EK), biće održan sjutra, saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Sastanak će, sa crnogorske strane, otvoriti državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova, Aleksandar Mašković i direktorica Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Jasna Vujović.

U ime EK sastanak će otvoriti šef Jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju u Generalnoj direkciji za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Michael Miller.

“Na sastanku će se razmatrati ostvareni napredak u oblasti osnivanja preduzeća i pružanja usluga, kretanja kapitala, javnih nabavki, privrednog prava, prava intelektualne svojine, konkurencije, finansijskih usluga i zaštite potrošača i zdravlja”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici crnogorskih institucija će, kako je najavljeno, predstaviti ostvarene rezultate, tekuće aktivnosti i planirane mjere, i sa kolegama iz EK razmijeniti mišljenja u vezi sa budućim izazovima i najboljim i najefikasnijim rješenjima u pogledu sprovođenja pravne tekovine i jačanja administrativnih kapaciteta u ovim oblastima.

Predstavnici crnogorskih institucija predstaviće napredak ostvaren u ovoj oblasti od prethodnog sastanka koji je održan 10. juna prošle godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije