fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra sastanak Pododbora za trgovinu

Sjutra sastanak Pododbora za trgovinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sastanak Pododbora za trgovinu, industriju carine i poreze između Evropske unije (EU) i Crne Gore, održaće se sjutra, u hibridnom formatu.

Sastanak, 15. po redu, otvoriće sa crnogorske strane vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za pristupanje EU i pravnu tekovinu EU, Marko Mrdak, a u ime Evropske komisije, zamjenica šefice Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju (DG NEAR), Barbara Jesus-Gimeno.

“Sastanak će biti prilika da se razmotri ostvareni napredak u oblastima koje pokrivaju poglavlja 1 – Sloboda kretanja robe, 16 – Porezi, 20 – Preduzetništvo i industrijska politika, 29 – Carinska unija i 30 – Vanjski odnosi, u odnosu na prethodni sastanak Pododbora koji je održan 5. oktobra prošle godine”, navodi se u saopštenju Generalnog sekretarijata Vlade.

Predstavnici crnogorskih institucija će na sastanku predstaviti postignute rezultate, tekuće, kao i planirane aktivnosti u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva s pravnom tekovinom EU i jačanja administrativnih kapaciteta, te sa kolegama iz EK razmijeniti mišljenja u pogledu ispunjenja zahtjeva koji proističu iz evropske agende u oblastima koje tretiraju ta poglavlja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...