fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra prvi Dev Talks u Crnoj Gori

Sjutra prvi Dev Talks u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Telenor će sjutra organizovati prvi Dev Talks u Crnoj Gori, u cilju snaženja i umrežavanja crnogorske IT zajednice sa međunarodnim IT stručnjacima.

Tema prvog Dev Talks-a, koji će početi u 15 sati, je QA in the Agile Wonderland, a gost predavač je Marko Majkić, agilni ekspert koji će govoriti o svom 35-ogodišnjem iskustvu u razvoju softvera, te agilnim vrijednostima, principima i praksi u kompanijama.

„Telenor poziva sve zainteresovane, ali prije svega IT profesionalce, programere i studente da nam se pridruže kako bismo zajedno kreirali jaku IT mrežu u kojoj ćemo se povezati sa najnovijim tehnološkim trendovima i doprinijeti budućnosti tehnološke industrije“, navodi se u saopštenju.

Kako je zbog velikog interesovanja broj mjesta ograničen, mole se svi zainteresovani da se prijave na linku ovdje.

Generalni direktor Telenora, Branko Mitrović, kazao je da će kompanija Telenor jednom mjesečno, a nekad i češće, organizovati Dev Talks predavanja u okviru kojih će dovoditi eksterne predavače, priznate eksperte iz određene oblasti koji će sa zainteresovanima dijeliti svoje motivacione priče i znanja.

„Telenor je posvećen osnaživanju IT zajednice u Crnoj Gori i ovo je samo jedna od niza aktivnosti koje planiramo sa tim ciljem. Smatramo da upravo u razvoju IT industrije leži razvojna šansa Crne Gore što je i Vlada u svom programu označila kao prioritet i Telenor će aktivno učestvovati i doprinositi tom procesu,“ kazao je Mitrović.

On je rekao da su se fokusirali na oblasti koje im omogućavaju da razvijaju ključne IT kompetencije kao što su Software Development, Agile, DevOps, Architecture i Big Data.

„Ovo je jedan od načina da zajedno prelazimo nove tehnološke granice i naučimo kako one utiču na naš život, posao i budućnost“, poručio je Mitrović.

Zainteresovani se za učešće na Prvom Dev Talks-u mogu prijaviti i putem društvenih mreža, Facebooka, Instagrama, Twittera i LinkedIna.

Najčitanije