fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra protestna vožnja autobuskih prevoznika

Sjutra protestna vožnja autobuskih prevoznika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nevladina organizacija Klaster prevoza Crne Gore organizovaće sjutra u Podgorici prvu protestnu vožnju, zbog negativnog uticaja mjera za suzbijanje pandemije na autoprevoznike i autobuske stanice, kao i male pomoći koja im je dodijeljena.

Iz te NVO su kazali da će protestna vožnja sjutra početi u 11 sati i 55 minuta sa podgoričke autobuske stanice. Protestne vožnje će biti organizovane i u četvrtak i petak.

Oni tvrde da je već potvrđeno učešće preko 70-ak firmi sa preko 100 autobusa iz cijele Crne Gore.

Takođe, prevoznici koji dolaze sa sjevera i juga formiraće svoje kolone prilikom dolaska na autobusku stanicu u Podgorici, te na taj način imati i predprotestne vožnje.

“Prvi i osnovni zahtjev je prijem kod ministara kapitalnih investicija, ekonomskog razvoja i finansija, Mladena Bojanića, Jakova Milatovića i Milojka Spajića, kako bi iznijeli svoje zahtjeve i zajednički došli do kompromisa zarad spasa branše koja je od javnog značaja, a ujedno i žila kucavica crnogorskog turizma i privrede”, navodi se u saopštenju.

Iz te NVO su kazali da su, kao najugroženija branša koja je prva zatvorena 17. marta prošle godine, do sada dobili malu pomoć.

Datum i vrijeme početka protestne vožnje su odabrani simbolično, na godišnjicu uvođenja prvih mjera, a vrijeme u pet minuta do 12 sati jer je stanje, kako tvrde, alarmantno.

Iz te NVO su kazali da su, i pored svih poteškoća, voljni da spasu branšu koja broji preko dvije hiljade zaposlenih, a vozi godišnje preko četiri miliona putnika.

Ta branša, kako su ocijenili, predstavlja neizostavan dio za funkcionisanje turizma, ekonomije i svih sfera društva.

Najčitanije