fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra o održivim energetskim sistemima

Sjutra o održivim energetskim sistemima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Okrugli sto na temu Tranzicija ka održivim energetskim sistemima – obaveza ili potreba crnogorske ekonomije, koji organizuje nevladina organizacija (NVO) Green home, biće održan sjutra.

“Cilj okruglog stola biće sumiranje postignutih rezultata u sektoru obnovljivih izvora energije i sagledavanje perspektive i potenecijala njegovog razvoja”, navodi se u saopštenju te NVO.

Okrugli sto će, kako su naveli, biti prilika za osvrt na trenutno stanje u tom sektoru u Evropskoj uniji (EU), njegov zakonodavni i tržišni okvir i implikacije na planiranje i razvoj energetske politike u Crnoj Gori.

“Okrugli sto će biti prilika za diskusiju i sagledavanje glavnih izazova na putu dekarbonizacije energetskog sektora Crne Gore i napora koji će biti potrebno uložiti na putu niskokarbonskog razvoja”, dodaje se u saopštenju.

Uvodno izlaganje na okruglom stolu imaće predstavnici Green home-a, Ministarstva ekonomije i Elektroprivreda (EPCG).

Na okruglom stolu će se razgovarati o ulozi i značaju malih hidroelektrana u planiranju održivih energetskih sistema, stanju i persprektivama razvoja sektora obnovljivih izvora energije u Crnoj Gori, kao i o peporukama i budućim izazovima na putu dekarbonizacije energetskog sektora.

Najčitanije