fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra ICT Cortex meetup

Sjutra ICT Cortex meetup

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – ICT Cortex meetup, koji organizuje Privredna komora (PKCG) u saradnji sa IT klasterom Cortex, biće sjutra održan u hotelu Cue.

Iz PKCG je saopšteno da je cilj organizovanja događaja rješavanje nedoumica u vezi sa zakonodavnim okvirom koji podstiče inovacionu djelatnost, odnosno zakonima o inovacionoj djelatnosti i podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija.

“Benefiti i mjere koje proističu iz inovacionog zakonodavnog okvira odnose se na subjekte inovacione djelatnosti, odonsno preduzeća, nezavisno od sektora u kom posluju, start up-ove, spinofove, naučnoistraživačke ustanove, centre izvrsnosti i ustanove visokog obrazovanja koji obavljaju inovativne aktivnosti, pronalazače, inovatore, frilensere i druga fizička lica, koji zajedno predstavljaju važan segment u razvoju inovacionog ekosistema Crne Gore i generator su razvoja crnogorske ekonomije i društva uopšte”, navodi se u saopštenju.

U organizaciji sa PKCG, klaster bi trebalo da okupi sve učesnike inovativnog ekosistema, odnosno predstavnike javne uprave, akademskog sektora, privrede, korporacija, malih i srednjih preduzeća, start up-a i ICT zajednice.

Cilj je okupiti i sve zainteresovane koji žele da dobiju odgovore na pitanje kako do povlastica koje se nude primjenom pomenutih zakona, odnosno preusmjeravanje poreza na dobit u inovativne projekte, oslobađanje plaćanja dijela poreza za startapove i frilensere, oslobađanje poreza na nepokretnosti, kao i kreiranje spinof kompanija.

Organizatori meetup-a su najavili kvalitetnu i zanimljivu diskusiju koja bi trebalo da pokrene “inovacioni točak” koji će se bazirati na primjeni pomenutih zakona.

Svi prisutni će imati priliku da dobiju odgovore na pitanja od eminentnih stručnjaka iz te oblasti, kao što su Marijeta Barjaktarović Lanzardi iz Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, Nenad Novović iz Amplituda, Velibor Bošković iz Naučno-tehnološkog parka (NTP), Bojana Femić Radosavović iz Fonda za inovacije, konsultant UNDP-a Saša Ivanović, kao i Đorđije Brkuljan iz Inovaciono-tehnološkog parka (IPC) Tehnopolis.

Prisustvo je potvrdilo 130 predstavnika institucija javne uprave, Glavnog grada, naučno obrazovne zajednice i privrede.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije