fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra dva pododbora

Sjutra dva pododbora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sastanci pododbora za inovacije, ljudske resurse, informatičko društvo i socijalnu politiku, kao i za poljoprivredu i ribarstvo između Evropske unije (EU) i Crne Gore, biće održani sjutra u online, odnosno hibridnom formatu.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade saopšteno je da će sastanak Pododbora za inovacije, ljudske resurse, informatičko društvo i socijalnu politiku sa crnogorske strane otvoriti državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova, Aleksandar Mašković, a u ime Evropske komisije (EK), šef Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Michael Miller.

Sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo otvoriće generalni direktor u Ministarstvu evropskih poslova Marko Mrdak sa crnogorske strane i Barbara Jesus Gimeno ispred EK.

“Sastanci će biti prilika da se razmotri ostvareni napredak u oblastima koje pokrivaju poglavlja sloboda kretanja radnika, informatičko društvo, socijalna politika i zapošljavanje, nauka i istraživanje, obrazovanje i kultura, poljoprivreda i ruralni razvoj, bezbjednost hrane, vetrinarstvo i fitosanitarni nadzor i ribarstvo, u odnosu na prethodne sastanke pododbora koji su održani u oktobru prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici crnogorskih institucija će na sastancima predstaviti postignute rezultate tokom prethodnog perioda, kao i tekuće i planirane aktivnosti u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva s pravnom tekovinom EU i jačanja administrativnih kapaciteta, učešća u projektima i njihovu realizaciju.

“Sastanci će biti prilika za razmjenu relevantnih novina u politikama koje se razrađuju kroz navedena poglavlja, kao i mišljenja o ispunjenju preostalih obaveza u cilju privremnog zatvaranja preostalih poglavlja”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...