fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSimović: U Baru se radi timski i posvećeno

Simović: U Baru se radi timski i posvećeno

Bar, (MINA-BUSINESS) – U Baru se radi timski, posvećeno i projektno, a o tome svjedoče brojni realizovani projekti, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović.

On je na sastanku sa predsjednikom Opštine Bar, Dušanom Raičevićem, u okviru radne posjete tom gradu, kazao da je čvrsto i odlučno opredjeljenje Vlade razvoj, kao najbolji odgovor na krizu.

„Zato smo održali sve razvojne projekte, a trećim paketom Vladinih mjera planirani su brojni novi. Poseban značaj u tom paketu vrijednom 1,2 milijarde EUR prepoznat je u Luci Bar, koja predstavlja našu važnu komparativnu prednost i zato je njen dalji razvoj neophodan i predstavlja značajnu pretpostavku za realizaciju brojnih razvojnih projekata“, naveo je Simović.

Simović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, rekao da će razvoj donijeti potrebna kvalitetna i bolje plaćena nova radna mjesta.

„Siguran sam da će ih vrijedni i odlučni preduzetnici iz Bara i cijele Crne Gore prepoznati i iskoristiti za svoj i razvoj cijele države“, saopštio je Simović.

On je sa Raičevićem obišao radove na Kući maslina i naveo da je zadovoljan realizacijom tog značajnog objekta.

„Prije nepunih deset mjeseci počeli smo izgradnju Kuće maslina u Baru, objekta koji ima višestruki značaj, proizvodni, edukativni i turistički. Ovaj savremeno koncipirani objekat ima cilj da spoji bogatu tradiciju i istoriju maslinarstva na ovim prostorima, o kojoj svjedoče stabla stara preko dvije hiljade godina, sa izazovima vremena u kojem živimo i da bude podrška maslinarima za buduće izazove“, poručio je Simović.

Zbog toga je, kako je rekao, Kuća maslina i svojevrsno priznanje generacijama maslinara za njihov trud i rad kojim su održali maslinarstvo kroz vjekove, ali i odgovornost sadašnjoj i budućim generacijama da njeguju i unapređuju tradiciju maslinarstva.

Raičević je kazao da je Kuća maslina objekat koji će služiti svim maslinarima u Baru, ali će biti i centar maslinarstva cijele Crne Gore.

„Projekat koji je najavljivan dugi niz godina, već danas možemo da se uvjerimo da dobija prepoznatljive obrise”, naveo je Raičević.

U okviru posjete Baru, Simović se sastao sa predstavnicima Društva maslinara Bar u Mrkojevićima i Udruženja maslinara Antivari u Starom Baru.

Najčitanije