fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSekulić iz EKIP-a odlazi u penziju

Sekulić iz EKIP-a odlazi u penziju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dugogodišnji direktor i član Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), Zoran Sekulić, napunio je 67 godina života čime je ostvario uslove za odlazak u penziju, a time i prestanak mandata u Savjetu te regulatorne agencije.

Skupština bi u narednih 30 dana treba da pokrene proceduru izbora novog člana Savjeta, koji bi bio prvi predstavnik nove parlamentarne većine u toj Agenciji, jer su svi sadašnji izabrani u bivšem sazivu parlamenta, pišu Vijesti.

Sljedeći član Savjeta kojem ističe petogodišnji mandat je Šefkija Murić, i to u junu naredne godine. Ostalim članovima, predsjedniku Branku Kovijaniću, Šaleti Đuroviću i Vladanu Đukanoviću mandat ističe tek u decembru 2023. godine.

Tako ni kadar nove parlamentarne većine, ako toliko opstane, mogao preuzeti EKIP tek za 16 mjeseci.

Sekulić je u četiri mandata, od 2001. do 2017. godine, bio direktor EKIP-a, a od tada član njegovog Savjeta.

Za vrijeme njegovog direktorovanja izgrađen je toranj na Dajbabskoj gori za kontrolu radio-frekventnog spektra od pet miliona EUR, iako je prema elaboratu trebalo da se gradi samo stub s mjernim uređajima što bi koštalo do 300 hiljada EUR. Većina poslovnog prostora u tornju se uopšte ne koristi.

Sekulić je prije četiri godine konkurisao za predsjednika Savjeta, ali je dobio manje glasova od Kovijanića. Nakon toga je podnio tužbu protiv Skupštine tražeći poništenje izbora navodeći da su Kovijanić i Đurović izabrani za treći mandat, iako zakon dozvoljava samo dva. Osnovni sud se naknadno proglasio nenadležnim.

EKIP od osnivanja ima velike privilegije za svoje rukovodstvo koje ima ogromne zarade, ali i brojna druga primanja. Državna revizorska institucija je za prošlu godinu dala uslovno mišljenje na ispravnost finansijskog izvještaja EKIP-a i negativno na reviziju pravilnosti poslovanja. Najviše nezakonitosti odnosi se na isplate raznih naknada, nagrada i priznanja troškova koje su sami sebi ili jedni drugima dodjeljivali mimo zakonskih propisa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...