fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠehović: Regulisanjem marže sniziti cijenu i ostalim prehrambenim i drugim artiklima

Šehović: Regulisanjem marže sniziti cijenu i ostalim prehrambenim i drugim artiklima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Socijaldemokrata (SD), Damir Šehović, pozvao je Vladu da regulisanjem marže snizi cijenu i ostalim prehrambenim i drugim artiklima, a ne samo za brašno, ulje, so i šećer.

“Pozivam Vladu da ne maže oči građanima regulisanjem marže samo za brašno, ulje, so i šećer, budući da ti proizvodi učestvuju samo sa devet odsto u vrijednosti minimalne potrošačke korpe, već da na identičan način djeluje i na cijene ostalih prehrambenih artikala – meso, mlijeko, sir, jaja, povrće, voće, kao i na cijene sredstva za ličnu higijenu, dječju hranu i opremu, sredstva za ogrijev i kućnu hemiju”, naveo je Šehović u saopštenju.

On smatra da je krajnje neodgovorno da se, u situaciji kada se Crna Gora suočava sa najvećom inflacijom u posljednjih 15 godina, reguliše marža za svega nekoliko proizvoda i na taj način samo djelimično primijeni zakon koji je, uprkos permanetnom insistiranju SD-a, predložen sa zakašnjenjem od pune dvije godine.

“Podsjećam i na zaključak koji je Skupština, takođe na naš predlog, nedavno usvojila, a koji poziva Vladu da uz definisanje mjera i liste proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, pripremi i program subvencija namijenjen onim kategorijama preduzeća koji će mjerama biti pogođeni, a sve sa ciljem očuvanja njihove konkurentnosti na tržištu”, rekao je Šehović.

Prema njegovim riječima, krajnje je vrijeme da se Vlada uozbilji, te da konačno donese sveobuhvatne mjere u cilju istinske zaštite ozbiljno ugroženog standarda značajnog broja građana, kao i da pruži podršku mikro, malom i srednjem biznisu koji će, usljed njihove primjene, biti suočen sa nemalim izazovima u poslovanju.

“Podsjećamo da su zahvaljujući amandmanima SD-a na Zakon o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, definisani proizvodi gdje Vlada može reagovati i ograničiti njihovu cijenu i to kroz regulisanje marže, određivanje najvišeg nivoa cijena i snižavanje cijena na određen nivo”, dodao je Šehović.

Ti prozvodi se odnose na prehrambene artikle, sredstva za ličnu higijenu, dječju hranu i opremu, sredstva za ogrijev, kućnu hemiju i drugo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije