fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSDT preduzima mjere u rasvjetljavanju činjenica u slučaju Možura

SDT preduzima mjere u rasvjetljavanju činjenica u slučaju Možura

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) aktivno preduzima sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja činjenica i okolnosti u vezi sa predmetom Možura, i u narednom periodu će saslušati sva lica koja mogu pružiti relevantna obavještenja u vezi sa tim događajima.

„Pored već više saslušanih osoba i preduzetih dokaznih radnji aktivno se preduzimaju sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenih činjenica i okolnosti, pa će između ostalih izviđajnih radnji u narednom periodu SDT preduzeti i radnje saslušanja svih lica koja mogu pružiti relevantna obavještenja u vezi sa navedenim krivičnopravnim događajima“, navodi se u saopštenju SDT-a.

SDT je, kako su podsjetili, 2017. godine počelo sa provjerama sumnjivih novčanih transakcija podgoričkih preduzeća T.U. i B.W.P M. Prikupljeni dokazi i podaci ukazali su na dalju potrebu provjere poslovanja više kompanija uključenih u postupak realizacije projekta izgradnje vjetroelektrana na Možuri.

„S tim u vezi, sprovodi se izviđaj kako bi se provjerila zakonitost tog pravnog posla, pri čemu je dio dokumentacije već izuzet i obavlja se njegova analiza“, rekli su iz SDT-a.

Službenici policije po nalogu tužioca i dalje obavljaju provjere i izuzimaju dokaze, koji se odnose na poslovanje M.W.P, kao i na statusne promjene, promjene u vlasničkoj strukturi i finansijske transakcije tog preduzeća od osnivanja do danas.

„Osim navedenog, u Specijalnom državnom tužilaštvu, u aprilu je formiran predmet radi provjere poslovanja M.W.P. koji se odnosi na pravilnost obračuna, prijavljivanja, plaćanja i povraćaja poreza na dodatu vrijednost (PDV), kao i provjeru zakonitosti konsultantskih usluga, u kojem predmetu je postupak izviđaja u toku“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...