fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSDT pokrenuo istragu protiv vlasnika Rokšpeda

SDT pokrenuo istragu protiv vlasnika Rokšpeda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo je istragu protiv vlasnika Rokšped auto-centra, Sandera Stanaja, i privremeno mu blokiralo nešto više od dva miliona EUR, pišu Vijesti.

Prema informacijama tužilaštva, Stanaj je saslušan nakon što je Finansijsko-obavještajna jedinica (FOJ) Uprave policije SDT-u dostavila podatke da je on u legalne tokove ubacio više od dva miliona EUR.

Stanaj je Vijestima potvrdio da je pokrenuta istraga.

”Mogu da vas obavijestim da je tačan podatak da je tužilaštvo prema meni odredilo sprovođenje istrage. Međutim, u ovom postupku mi je naređena obaveza čuvanja tajne, zbog čega ne mogu da dajem bilo kakve izjave”, odgovorio je Stanaj na pitanja Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama, on je na saslušanju pred tužiocima tvrdio da je to novac koji mu je, prije više od deceniju, dao sada pokojni otac i da je tek nedavno odlučio da ga čuva u banci.

Portparolka SDT-a Sanja Jovićević, potvrdila je da je u tom tužilaštvu donijeta naredba o sprovođenju istrage protiv S.S. zbog krivičnih djela utaja poreza i doprinosa i pranje novca, kao i o tajnosti postupka.

“Zbog toga nijesmo u mogućnosti da saopštimo više podataka i informacija”, rekla je Jovićević.

Sagovornik lista iz SDT-a kazao je da je FOJ provjeravao porijeklo novca uplaćenog na privatne i poslovne račune Stanaja.

”Među par desetina miliona EUR primijećena je i ta transakcija, od ukupno nešto više od dva miliona EUR, za koju nije postajao dokaz o porijeklu, zbog čega je i predata prijava SDT-u”, objasnio je izvor lista.

On je dodao i da su inspektori FOJ-a posumnjali da se u postupcima Stanaja stiču elementi krivičnog djela pranje novca i utaja poreza.

”Nakon dostavljanja spisa formiran je predmet. Stanaj je saslušan tokom istrage i branio se da je u konkretnom slučaju sve čisto, da je taj novac, koji je policajcima sumnjiv, naslijedio. Navodno, nakon što je milione godinama čuvao kući, odlučio je da ih uplati na račun. Ipak, pokrenuta je istraga tokom koje će se i utvrditi sve činjenice”, objasanio je sagovornik iz SDT.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije