fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSDP protiv rasprodaje Luke Bar

SDP protiv rasprodaje Luke Bar

Bar, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija (SDP) će biti protiv svakog plana rasprodaje Luke Bar u režiji nove Vlade, kao što je spriječila njenu prodaju tokom mandata prethodne, saopštio je predsjednik barskog Opštinskog odbora te stranke, Vladimir Božović.

“Luka Bar je jedna od kompanija koja predstavlja klasičan državni monopol, od kojeg svaka država na svijetu može da ubira ogromne prihode. Svojom pozicijom i karakteristikama, ona je jedinstvena, jer takvu luku nije moguće izgraditi bilo gdje drugo na crnogorskoj obali”, naveo je Božović u saopštenju.

Luka Bar je izrazito profitabilna i na neki način monopolska kompanija, koja uz domaćinsko upravljanje ima ogroman potencijal za dalji razvoj, od čega korist treba da imaju država i građani.

“Njena vrijednost kao resursa se eksponencijalno povećava izgradnjom auto-puta Bar-Boljare, pa je obaveza svake odgovorne vlasti i ozbiljne države da ogromna sredstva koja je dala za auto-put iskoristi, između ostalog, i za još snažniju valorizaciju Luke Bar”, rekao je Božović.

On smatra da je teško zamisliti logiku po kojoj se Luka Bar prodaje, a istovremeno gradi auto-put.

“Kao profitabilna kompanija koja ima milionski profit, Luka nema nikakvih problema sa investiranjem i generisanjem razvoja iz sopstvenih sredstava. Više je nego dovoljno ubjedljivih argumenata da Luku moramo zadržati u državnom vlasništvu”, rekao je Božović.

On je zbog toga upozorio novu vlast da će svaki mogući plan o prodaji Luke Bar naići na žestok otpor SDP-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije