fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSD Tivta počinju da prikupljaju potpise za referendum

SD Tivta počinju da prikupljaju potpise za referendum

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokrate (SD) Tivta počeće od sjutra da prikupljaju potpise za održavanje referenduma u tom gradu povodom davanja u koncesiju Aerodroma Tivat.

“Kao što smo i obećali na posljednjoj sjednici Skupštine Tivta održanoj 27. oktobra, od sjutra kreće prikupljanje potpisa za održavanje referenduma u našem gradu”, navodi se u saopštenju tivatskog Opštinskog odbora SD-a.

Iz te partije su pozvali sve nevladine organizacije, političke partije i sugrađane da u što većem broju zajedno prikupe više nego dovoljan broj potpisa kako bi poslali snažnu poruku da su Tivćani protiv davanja u koncesiju Aerodroma Tivat.

“Cijeneći da u ovom poslu Vlade i budućeg koncesionara jedini gubitnik može biti Opština Tivat, a ne želeći da ovo bude samo usko-politička priča bilo koje partije, pa ni naše, pozivamo sve da prikupimo više nego dovoljan broj potpisa kako bismo poslali jasnu i snažnu poruku da su Tivćani protiv davanja u koncesiju Aerodroma Tivat”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavilo je 11. oktobra javni poziv za podnošenje prijava za pretkvalifikaciju za dodjelu koncesije za Aerodrome Crne Gore.

Vlada je u skladu sa Zakonom o koncesijama, na predlog Ministarstva saobraćaja i pomorstva, usvojila koncesioni akt za dodjelu koncesije za Aerodrome Crne Gore, odnosno međunarodne aerodrome Podgorica i Tivat, konkurentski izabranom najboljem ponuđaču, koji će osnovati i registrovati preduzeće sa sjedištem u Crnoj Gori za obavljanje koncesione djelatnosti.

Prijave za pretkvalifikaciju moraju se dostaviti fizički Tenderskoj komisiji do 25. novembra do 12 sati.

U Ministarstvu su kazali da se očekuje da će uključivanje privatnog sektora u upravljanje Aerodromima Crne Gore za posljedicu imati poboljšanje usluga koje se pružaju putnicima, proširenje ruta, odnosno povećanje aviodostupnosti i bolju promociju Crne Gore kao turističke destinacije, što stvara značajne pogodnosti na nacionalnom i regionalnom nivou.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...