fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠćepanović na Ekonomskom forumu u Poljskoj

Šćepanović na Ekonomskom forumu u Poljskoj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović učestvovaće na Ekonomskom forumu koji danas počinje u Karpaču u Poljskoj.

Ovogodišnje 31. izdanje Foruma posvećeno je temi Evropa pred novim izazovom.

Iz Ministarstva je saopšteno da će Šćepanović učestvovati na panelu koji je posvećen temi Strategije pametne specijalizacije na Balkanu.

“Crna Gora je prva ekonomija u EU regionu za proširenje i susjedstvo koja je započela implementaciju Strategije pametne specijalizacije. Pametna specijalizacija, kao koncept koji je postao ključni element ekonomske politike Crne Gore, podrazumijeva da se sva četiri sektora – javna uprava, akademska zajednica, privreda i civilno društvo, okupljaju na zajedničkom zadatku kreiranja ključnih prioriteta razvoja države i implementacije strategije dugoročnog ekonomskog rasta zasnovanog na inovacijama i znanju”, navodi se u saopštenju.

Ekonomski forum, koji organizuje Fondacija Institut za istočne studije, jedna je od najvećih konferencija u centralnoj i istočnoj Evropi i već 30 godina privlači pažnju političkih i ekonomskih lidera širom svijeta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije