fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaradnjom do ubrzane realizacije strateških prioriteta

Saradnjom do ubrzane realizacije strateških prioriteta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Partnerstvo sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) predstavlja primjer efikasne saradnje, koja, u krajnjem, doprinosi i ubrzanoj realizaciji strateških prioriteta Crne Gore, saopštio je ministar finansija, Aleksandar Damjanović.

On je danas razgovarao sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, Danielom Gašparikovom, koja je zahvalila na dosadašnjoj veoma konstruktivnoj i otvorenoj saradnji sa Ministarstvom, ističući očekivanje da će biti nastavljena i ubuduće.

“Sagovornici su se osvrnuli na dosadašnje zajedničke uspješno relaizovane projekte, uz ocjenu da će se saradnja proširiti i na druge oblasti, prioritizacijom projekata u sferi pravedne tranzicije i finansiranja za održivi razvoj, uz istovremeno jačanje nacionalnog dijaloga i dostupnosti informacija građanima”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U kontekstu aktivnosti koje su proizvod zajedničkih napora, između ostalog, pomenuti su i programi obuka u oblastima obračunskog računovodstva, javno-privatnog partnerstva i pravedne tranzicije.

Damjanović je kazao da vjeruje da će, na temelju dosadašnje dobre saradnje, Ministarstvo i UNDP nastaviti fokusirano i proaktivno djelovanje u svim reformskim oblastima.

U tom smislu dogovoreno je da se već tokom juna održi radni sastanak, na kojem će se detaljno analizirati status postojećih, kao i budućih aktivnosti o kojima je već razgovarano.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu Miloš Medenica, pomoćnica stalne predstavnice UNDP-a za Crnu Goru Dragana Radević i rukovoditeljka sektora za inkluzivni i zeleni rast UNDP-a, Aleksandra Kiković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije