fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaradnjom do produženja turističke sezone i bolje promocije Herceg Novog

Saradnjom do produženja turističke sezone i bolje promocije Herceg Novog

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Efekti saradnje Opštine Herceg Novi, Aerodorma Crne Gore i nacionalnog avio-prevoznika ToMontenegro osjetiće se i prije naredne turističke sezone, već na sljedećem Prazniku mimoze.

Temelji saradnje dogovoreni su danas na sastanku predsjednika Skupštine Opštine Herceg Novi, Ivana Otovića i njegovih saradnika sa izvršnim direktorom ToMontenegra Predragom Todorovićem i predsjednikom i članom Odbora direktora Aerodroma, Nebojšom Đokovićem i Ognjenom Jovovićem.

“Cilj će biti poboljšanje infrastrukture, bolja promocija Herceg Novog i produženje turističke sezone”, navodi se u saopštenju Opštine Herceg Novi.

Otović je nakon sastanka kazao da se razgovaralo o mogućnostima turističke promocije Herceg Novog, kako na aerodromu u Tivtu, tako i u Podgorici, kako bi svi putnici bili upoznati sa turističkim potencijalima tog primorskog grada.

Takođe, jedna od tema sastanka bila je mogućnost uvođenja vodenog terminala, koji bi olakšao pristup aerodromu u Tivtu.

“Vjerujem da ovakvi sastanci mogu doprinijeiti boljoj saradnji Opštine Herceg Novi sa aerodromima i nacionalnom avio-kompanijom. Ne smijemo se fokusirati na samo nekoliko mjeseci turističe sezone, već svi zajedno moramo raditi na njenom produženju. Za to je neophodno poboljšati infrastrukturu i avio-povezanost čitave Boke sa svijetom”, smatra Otović.

Prema njegovim riječima, jedna od tema bila je i kako se uz pomoć Aerodroma i ToMontenegra može bolje promovisati Praznik mimoze u februaru.

“Radi se o jednoj od najznačajnijih manifestacija, ne samo za Herceg Novi, već i za čitavu Crnu Goru. Postoji zainteresovanost za uvođenje dodatnih avio-linija na potezu između Tivta i Banja Luke, ali je prije toga potrebno detaljno ispitati tržište i interesovanja”, kazao je Otović.

Prema riječima Todorovića, jedna od najbitnijih stvari je razumijevanje potreba opština, pogotovo primorskih koje su od iznimnog značaja za turizam Crne Gore.

“Bitno nam je da razumijemo lokalne potrebe i da uradimo sve što možemo da se prilagodimo tome na najbolji način. Druga stvar je da vidimo kako zajednički možemo da radimo na promociji Crne Gore i opština, u sklopu onih mreža i ruta gdje mi idemo i gdje opštine imaju svoj interes. Bitne su nam saradnja i koordinacija, ne samo u ovom trenutku, već da to bude kontinuirani proces, kako bismo najefikasnije doprinosili poboljšanju turizma na nivou države”, kazao je Todorović.

On je iskazao očekivanje da će se efekti saradnje vidjeti i van perioda ljetnje turističke sezone.

“Danas smo konkretno razgovarali o Prazniku mimoze, da li ima nekih stvari koje zajednički možemo da uradimo kako bismo mi kao avio-kompanija pružili još kvalitetniju podršku, po pitanjima letova, destinacija i promocije. Drago mi je da smo već sada počeli da pričamo o pripremi naredne turističe sezone”, rekao je Todorović.

Đoković je saopštio da su važna tema razgovora bili i potrebni infrastrukturni projekti.

“Sada je možda rano o tome govoriti, ali ćemo u dogovoru sa nadležnim ministarstvima – kapitalnih investicija i ekonomskog razvoja, kao i sa predstavnicima opština i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, pokušati da ih realizujemo”, zaključio je Đoković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije