fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSanirati štetu zbog gašenja MA i objediniti resurse stare i nove kompanije

Sanirati štetu zbog gašenja MA i objediniti resurse stare i nove kompanije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada mora sprovesti aktivnosti na sanaciji štete koja je pričinjena gašenjem Montenegro Airlinesa (MA) i naći zakoniti način objedinjavanja njegovih i resursa nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegra, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokrata (SD), Danilo Orlandić.

„Cjelokupna javnost, a posebno turistička privreda i radnici MA i ToMontenegra, očekuju od Vlade hitno reagovanje i sprovođenje aktivnosti na sanaciji štete koja je pričinjena gašenjem MA i problematičnim formiranjem i poslovanjem nove nacionalne avio-kompanije“, naveo je Orlandić u saopštenju.

On je rekao da je neophodno spriječiti dalje propadanje državne imovine i svih resursa koji se mogu staviti u funkciju za potrebe rada nacionalne avio-kompanije.

Orlandić smatra da se mora naći zakoniti način objedinjavanja resursa i jedne i druge kompanije, da bi crnogorski turizam mogao da živi tokom cijele godine.

Kako je poručio, Crna Gora je premala za egzistiranje obje kompanije.

„Vjerujem da je javnost Crne Gore uvidjela koliko je bilo pogrešno gašenje nacionalne avio-kompanije i koliko je teško formirati novu od izvanjaca koji su bili škartirani iz svojih bivših kompanija“, zaključio je Orlandić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...