fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSajam poslova u utorak u Podgorici

Sajam poslova u utorak u Podgorici

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sajam poslova, koji koji organizuje ICT forum uz podršku Foruma MNE u okviru projekta Moja karijera na putu do heroja, biće u utorak održan u hotelu CUE u Podgorici.

Iz ICT foruma su saopštili da će događaju prisustvovati preko 20 kompanija i privrednika iz Crne Gore i 25 polaznika šestomjesečnog kursa organizovanog u okviru projekta iz oblasti web developmenta i dizajna, social media marketinga, CMS WordPressa, opšte digitalne kompetencije, mekih vještina i karijernog savjetovanja.

Oni su najavili da će nakon uvodnih izlaganja uslijediti panel pod nazivom Mladi i tržište rada – od karijernog izbora do uspješnog zaposlenja, na kojem će govoriti HR menadžerka kompanije Amplitudo, Jelena Janković, šef za Regionalnu kancelariju za saradnju mladih (RYCO) u Podgorici, Edin Koljenović, osnivač agencije Minuta do posla, Bojana Perović, kao i projektna i menadžerka za komunikacije ICT Cortex-a, Milena Aković.

„Kandidati će imati priliku da čuju konkretne savjete za dalji karijerni razvoj, steknu uvid o potrebama na tržišu i kompetencijama koje treba da ima kandidat za zapošljavanje, i upoznaju se sa primjerima dobre prakse pripreme razgovora za posao“, navodi se u saopštenju.

Nakon toga, kandidati će u formi prezentacija i razgovora „jedn na jedan“ sa poslodavcima predstaviti svoja znanja i vještine stečene na obukama.

„Cilj događaja je na što neposredniji način umrežiti poslodavce i potencijalne kandidate i pružiti novoj generaciji mladih ljudi priliku za zaposlenje i razvoj na crnogorskom tržištu“, objašnjeno je iz ICT foruma.

Sajam poslova je dio regionalnog projekta pod nazivom Moja karijera na putu do heroja – jačanje mreže organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za sprovođenje integrisanog modela usluga za zapošljivost mladih i buduće poslove 4.0 digitalne revolucije, koji u Crnoj Gori sprovodi Forum MNE u saradnji sa Centrom za omladinski rad iz Srbije, bosanskohercegovačkim CEM-om, TOKA sa Kosova i YSC-a iz Albanije, uz finansijsku podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...