fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSadržajan i bogat program TO Podgorice za ovu godinu

Sadržajan i bogat program TO Podgorice za ovu godinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija (TO) Podgorice je, za svoje sugrađane i sve turiste koji planiraju da posjete Glavni grad tokom ove godine, pripremila zanimljive sadržaje i manifestacije.

Predstavnica TO Podgorice, Nina Pajović, kazala je za Mediabiro da se nadaju da će okolnosti dozvoliti da realizuju što veći broj planiranih aktivnosti.

„Pripremili smo zaista sadržajan i bogat program, a nadamo se da će nam okolnosti dozvoliti da realizujemo ono što smo planirali. Imamo dobre najave kada je u pitanju dolazak turista, a naše marketinške aktivnosti usmjerene su prema značajnim emitivnim tržištima“, rekla je Pajović.

Prema njenim riječima, u TO Podgorica zadovoljni su ostvarenim rezultatima tokom prošle godine, kao i organizovanjem većeg broja manifestacija i događaja, koje su uspjeli da realizuju.

Pajović je podsjetila da su prethodne dvije godine bile izuzetno teške za sektor turizma.

„Za nama su sad već dvije jako izazovne godine kada je u pitanju turizam i podsjetiću da se, zaključno sa 2019. godinom, Glavni grad u turističkom smislu najviše profilisao kao kongresna destinacija, a imajući u vidu situaciju sa koronavirusom bilo je realno za očekivati da će se upravo taj segment turizma koji je nama jako značajan oporavljati znatno sporije“, rekla je Pajović.

S tim u vezi, kako je navela, TO Podgorica je svoje aktivnosti uglavnom prilagodila sugrađanima i individualnim turistima.

Ona je podsjetila da je, prema zvaničnim podacima Monstata, Podgoricu u prvih 11 mjeseci prošle godine posjetilo više od 85 hiljada turista i ostvareno je blizu 170 hiljada noćenja.

„Imajući u vidu kakav je decembar za nama, da smo imali brojne sadržaje u gradu, očekujemo da će podaci i za taj mjesec biti ohrabrujući“, rekla je Pajović.

Prema njenim riječima, kada su u pitanju manifestacije koje su organizovali tokom prošle godine, u TO Podgorica najviše su vodili računa da one budu prilagođene svim generacijama.

„Manifestacije Tradicija ukusa, Kafa za merak, Tematski bal pod maskama na Duklji, brojni sadržaji i manifestacije posvećeni našim najmlađim sugrađanima, samo su dio onoga što smo organizovali i čime su, sudeći po kometarima, svi bili zadovoljni“, podsjetila je Pajović.

U TO Podgorica, kako je navela, zadovoljni su projektima koje su realzovali u prošloj godini.
Posebno je pomenula tri kulturno-istorijske rute, koje su rađene u saradnji sa autorkom Vanjom Vuković.

Pajović je kazala da je TO Podgorica prepoznat i značajan partner prilikom apliciranja za projekte prekogranične saradnje.

„TO Podgorica je uprkos pandemiji pokazala da može nesmetano da funkcioniše i radi. Nadamo se da će pandemija konačno proći kako bismo mogli da realizujemo sve ono što smo planirali“, zaključila je Pajović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NBA: Pobjede Majamija i Oklahome

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Majamija pobijedili su Boston 111:101 i izjednačili su na 1:1,...