fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSa računa firme podigli milion EUR

Sa računa firme podigli milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru krivičnu prijavu protiv I.P. (49) iz Bosne i Hercegovine i B.B. (40) iz Kosova, zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj u privrednom poslovanju.

“Sumnja se da su I.P. i B.B. otuđili materijalno-finansijsku i poresku osnovu barskog preduzeća Monter.ing, tako što su, od novembra 2015. do februara 2017. godine, realizovali gotovinske realizacije sa računa preduzeća mimo legalnih tokova i na taj način za sebe pribavili protivpravnu imovinsku koristi u iznosu ne manjem od 1,02 miliona EUR”, navodi se u saopštenju.

I.P, kako se dodaje, kao ovlašćeno lice i poslovni menadžer preduzeća i B.B. kao izvršni direktor i osnivač firme, zluopotrebom položaja su nekontrolisano i nedokumentovano podizali novac sa žiro računa preduzeća, van opravdanih i dokumentovanih tokova.

“Oni su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist, prouzrokovali uvećanje potraživanja preduzeća i ugrozili potraživanja povjerilaca, prvenstveno države”, rekli su iz Uprave policije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...