fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRudnik uglja povećao aprilsku platu preko deset odsto

Rudnik uglja povećao aprilsku platu preko deset odsto

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Zarada zaposlenih u Rudniku uglja Pljevlja za april je uvećana preko deset odsto, na osnovu odluke izvršnog direktora kompanije, Milana Lekića.

“Odluka o povećanju ukupnog iznosa novčanih sredstava predviđenog za zarade zaposlenih u kompaniji, kao i za radno angažovane posredstvom agencije za privremeno ustupanje zaposlenih za april je doniijeta imajući u vidu povećanje cijena uglja – kako prema Elektroprivredi (EPCG) tako i prema drugim kupcima”, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su objasnili da je odluka donijeta slijedeći politiku povećanja zarada u EPCG koja je jedini vlasnik Rudnika uglja i zahtjeve reprezentativnih sindikata, pri tom vodeći računa o zaštiti standarda i ekonomskih interesa zaposlenih.

Prema riječima Lekića, na taj način je pokazana briga rukovodstva Rudnika uglja prema svim radnicima.

“Želim da verujem da će kompletna pljevaljska privreda krenuti našim stopama i da će, shodno svojim mogućnostima i poslovnim uspjesima, povećati zarade zaposlenih”, rekao je Lekić.

On je naveo da su ih razorni efekti inflacije i drastičan skok cijena osnovnih životnih namirnica u najvećoj mjeri motivisali da se odluče na taj potez.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije