fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRestoranu Troglava uručen Halal friendly sertifikat

Restoranu Troglava uručen Halal friendly sertifikat

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović, prisustvovao je uručenju Halal friendly sertifikata restoranu Troglava, koji posluje u sklopu ski centra Skijališta Crne Gore – Kolašin 1600.

Iz Ministarstva je saopšteno da je sertifikat dodijelila Agencija za sertificiranje halal kvalitete iz Bosne i Hercegovine (BiH), koja u Crnoj Gori obavlja te poslove na osnovu ugovora sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori.

“Izuzetno sam zadovoljan zbog činjenice da je ski centar Kolašin 1600 od danas bogatiji za još jedan sertifikovani standard – Halal friendly sertifikat, čime je obogatio svoju i cjelokupnu turističku ponudu Crne Gore i otvorio vrata za izuzetno brojno, rastuće i po kupovnoj moći veoma potentno emitivno turističko tržište, teško blizu 300 milijardi USD”, naveo je Ibrahimović na svečanosti povodom uručenja sertifikata.

Udio putnika u globalnim putovanjima, kojima je ovaj standard važan, je veoma visok i bilježi snažan rast, posebno u zemljama regiona, zbog čega su sve značajnije turističke destinacije prepoznale njegovu važnost i poodmakle u procesu sertifikacije svoje turističke ponude.

Veoma je važno da i turistička privreda u Crnoj Gori prepozna značaj Halal sertifikata i svoje poslovanje prilagodi tim veoma zahtjevnim standardima.

“Raduje me da je ski centar Kolašin 1600 prepoznao prednosti koje ovaj standard nudi i vjerujem da će vrlo brzo osjetiti i direktne poslovne efekte, posebno ako uzmemo u obzir strukturu gostiju u ovom skijaškom centru”, poručio je Ibrahimović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije