fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRegionalnom saradnjom kreirati bolju budućnost građana na Zapadnom Balkanu

Regionalnom saradnjom kreirati bolju budućnost građana na Zapadnom Balkanu

Podgorica, Skoplje, (MINA-BUSINESS) – Premijer Dritan Abazović saopštio je da se prošlost ne može promijeniti, ali da se dobrom regionalnom saradnjom može kreirati bolja i prosperitnetnija budućnost za građane Zapadnog Balkana.

On je tokom drugog ekonomskog foruma u Skoplju, govoreći o važnosti saradnje i pomirenja na Zapadnom Balkanu, istakao da je za to potrebna veća mobilnost građana, međusobna interakcija i komunikacija.

„Stvaranje zajedničkog regionalnog tržišta podstiče ekonomski razvoj i rast životnog standarda građana naših država, uz primjenu evropskih normi i standarda”, poručio je Abazović.

Kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, Abazović je naveo da sve regionalne inicijative, bez obzira na njihov naziv, imaju za cilj da približe Crnu Goru članstvu u Evropskoj uniji (EU), a nikako da budu zamjena za punopravno članstvo u evropskoj porodici naroda.

Ekonomski forum u Skoplju okuplja najistaknutije međunarodne i domaće ličnosti iz svijeta politike, biznisa, nauke, diplomatije, koji će govoriti na temu aktuelnih izazova u Sjevernoj Makedoniji, regionu Zapadnog Balkana i šire.

Abazović se, uoči foruma, susreo sa premijerom Kosova, Aljbinom Kurtijem, dok se uskoro očekuje i susret sa sjevernomakedonskim predsjednikom Vlade Dimitrom Kovačevskim.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije