fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRealizovano 72 odsto više kapitalnih investicija nego prošle godine

Realizovano 72 odsto više kapitalnih investicija nego prošle godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad je do kraja septembra realizovao 25,07 miliona EUR kapitalnih investicija, što je 72 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Podgorica, Andrija Klikovac, kazao je da je Glavni grad u ovoj godini, iako suočen sa negativnim ekonomskim efektima Covid-19 pandemije, počeo i nastavio realizaciju svih planiranih kapitalnih projekata i na taj način podržao i stimulisao privredni sektor u ekonomsko izazovnom periodu.

“Trend rasta kapitalnih investicija iz godine u godinu, najbolje govori o nedvosmislenom opredjeljenju uprave Glavnog grada da dinamizira sveukupni razvoj Podgorice”, naveo je Klikovac u saopštenju.

On je kazao da je u proteklih nekoliko dana izabran izvođač radova za nastavak Bulevara Vilija Branta, koji će povezati bulevar i autoput, kao i izvođač radova za izgradnju bulevara kroz Gornju Goricu.

“Svjedoci smo i da se na rijeci Morači gradi još jedan pješački most kao dio projekta izgradnje primarne, sekundardne kanalizacione mreže i savremenog sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Od posebnog značaja za unapređenje tranzita, za povezivanje i razvoj biznis zona jeste izgradnja Jugozapadne obilaznice”, rekao je Klikovac.

U skorijoj budućnosti, nakon završetka tih kapitalnih projekata, investitori će imati optimalne uslove za dinamičniju realizaciju biznis ideja u gotovo svim djelovima Podgorice, što će dovesti do većeg broja radnih mjesta i značajnijih prihoda za budžet grada, odnosno buduće faze razvoja Podgorice.

“Održivost lokalnih javnih finansija se najbolje ogleda kroz odnos sopstvenih prihoda budžeta, koji iznose 39,05 miliona, tekući rashodi 35,6, što jasno ukazuje da Glavni grad bez problema uredno servisira sve obaveze, potrebne za efikasno funkcionisanje svih servisa potrebnim građanima”, saopštio je Klikovac.

Prema njegovim riječima, iako budući mandatar najavljuje mogućnost neredovne isplate zarada i penzija, vjerovatno s ciljem da umanje očekivanja građana na državnom nivou, Glavni grad Podgorica nastaviće redovnu isplatu plata zaposlenima, što je i osnovna karakteristika odgovorne uprave.

“Zato dežurni kritičari treba da znaju da se riječi lako istroše, ukoliko ih djela ne prate. Građani vjeruju djelima”, zaključio je Klikovac.

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...