fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRCC dodjeljuje nagradu za inovacije sa Zapadnog Balkana

RCC dodjeljuje nagradu za inovacije sa Zapadnog Balkana

Sarajevo, (MINA-BUSINESS) – Savjet za regionalnu saradnju (RCC) pozvao je zainteresovane da se do 13. maja prijave za takmičenje za regionalnu nagradu za inovacije, Butterfly Innovation Award, za koju se traže inovativna, prilagodljiva i tržišno utemeljena rješenja sa Zapadnog Balkana.

Fond za nagradu je 30 hiljada EUR, a najbolje rješenje iz svake od šest kategorija će dobiti nagradu u iznosu od pet hiljada EUR.

Iz RCC-a su pozvali kvalifikovane pojedince i organizacije da se prijave i učestvuju na takmičenju. Svi zainteresovani se mogu prjaviti za najviše dvije od šest kategorija.

Tih šest kategorija su industrijske, zelene i inovacije u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, kao i univerzitetske i inovacije mladih i žena.

Prijave mogu poslati građani ili osobe sa stalnim boravkom na Zapadnom Balkanu, odnosno Albaniji, Bosni i Hercegoviia, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

„Aplikacije moraju odgovarati jednoj od zvaničnih kategorija, a za prijavljena inovativna rješenja mora se pokazati da imaju aktivan uticaj na Zapadnom Balkanu“, navodi se u saoptšenju.

Prva regionalna nagrada za inovacije Butterfly Innovation Award pokrenuta je kako bi se podstakle, pokazale i podržale inovacije i inovatori sa Zapadnog Balkana.

„Širenje inovativne kulture u našem regionu treba podržati kroz prikazivanje postignuća i osnaživanje osjetljivih grupa kao što su mladi i žene. Znamo da je put do uspjeha često samotan, ali nama će biti drago ako vam možemo pomoći na tom putu“, rekli su iz RCC-a.

Dobitnici nagrade za inovacije će biti proglašeni 27. juna na skupu koji će se prenositi uživo na nalozima RCC-a na društvenim medijima.

Prijava je moguća putem linka https://www.rcc.int/pages/157/application-form.

Sve o regionalnoj nagradi može se naći na linku https://www.rcc.int/pages/156/regional-butterfly-innovation-award-2022.

Regionalnu nagradu za inovacije finansira Evropska unija (EU), a sprovodi RCC. Nagrada je dio Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište za Zapadni Balkan.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...