fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRazmotriti zakonitost plaćanja naknada članovima Savjeta

Razmotriti zakonitost plaćanja naknada članovima Savjeta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je ministra finansija i socijalnog staranja da razmotri zakonitost i potrebu plaćanja naknada članovima Savjeta statističkog sistema u što skorije vrijeme.

„U Crnoj Gori u kojoj građani svakodnevno ostaju bez posla i u kojoj hiljade građana primaju minimalnu zaradu od 222 EUR, članovi Savjeta statističkog sistema primaju naknade od 250 EUR po sjednici, dok predsjednica tog Savjeta, Vesna Karadžić, ima 400 EUR po sjednici“, navodi se u saopštenju.

SNP je, zbog toga, pozvao resornog ministra da razmotri potrebu plaćanja tolikoh davanja članovima tog Savjeta.

„Podsjećanja radi, riječ je o tijelu koje usvaja programe statistike i metodologije i koje je svojevremeno procijenilo da je crnogorskim građanima dovoljno dva EUR dnevno za hranu“, rekli su iz SNP-a.

Iz SNP-a su kazali da sjednice tog Savjeta, koje obično traju po sat vremena, ne oduzimaju puno energije njegovim članovima, ali Ministarstvo finansija je redovno plaćalo njihov ‘rad’.

„Dok građani Crne Gore grcaju u dugovima i finansijskim teškoćama, privilegovanim pojedincima se ne smije dozvoliti da i dalje arče njihov novac“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...