fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRazgovarali o potencijalima tranzitnog saobraćaja

Razgovarali o potencijalima tranzitnog saobraćaja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo kapitalnih investicija je u saradnji sa Koordinacionim odborom za tranzitni saobraćaj pri Privrednoj komori (PKCG) i Srpskom logističkom asocijacijom u Luci Bar organizovalo okrugli sto o potencijalima tranzitnog saobraćaja.

Okrugli sto na temu Iskorišćenje tranzitnog saobraćajnog potencijala Crne Gore – postojeće stanje i prioritetni pravci djelovanja otvorio je državni sekretar za saobraćaj i pomorstvo Ministarstva kapitalnih investicija, Zoran Radunović.

Direktor stalnog sekretarijata Transportne zajednice Zapadnog Balkana, Matej Zakonjšek, putem video linka je govorio o Logističkom sistemu Zapadnog Balkana i značaju pravca Bar – Beograd.

“O povećanju stepena iskorišćenosti potencijala ovog pravca, kao i o prioritetima sa aspekta logističkog sistema Crne Gore svoje viđenje je iznio zamjenik predsjednika Koordinacionog odbora za tranzitni saobraćaj pri Privrednoj komori Crne Gore, Dalibor Pelević, dok se sa strane Logističkog sistema Srbije, putem video linka obratio Marinko Maslarić”, navodi se u saopštenju.

Pored zvaničnih učesnika okruglog stola u diskusiji su učestvovali i predstavnici privrednih društava kako iz Crne Gore, tako i Srbije.

“Ideja za ovakav događaj potekla je od činjenice da se danas za svega 15 odsto regionalne robe koristi tranzitni pravac preko Crne Gore i Luke Bar. Od raspoložive količine robe u regionu, čak 71 odsto se nalazi na prostoru Srbije”, rekli su iz Ministarstva.

Nakon te inicijative naredni cilj biće uspostaviti komunikaciju sa partnerima u Bosni i Hercegovini (BiH), Kosovu i Sjevernoj Makedoniji.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije