fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRastoder kupio sertifikat avionskog operatora

Rastoder kupio sertifikat avionskog operatora

Ljubljana, (MINA-BUSINESS) – Slovenačka kompanija Air Adriatic, u vlasništvu biznismena crnogorskog porijekla, Izeta Rastodera, kupila je za 45 hiljada EUR sertifikat avionskog operatora (AOC) propalog avio-prevoznika Adria Airways, prenosi ExYu Aviation.

Rastoder je Air Adriatic osnovao samo nekoliko dana nakon što je Adria bankrotirala krajem septembra prošle godine.

On je ranije saopštio da planira da koristi Adrijin sertifikat avionskog operatora (AOC) za razvoj svoje kompanije za koju će nabaviti dva aviona.

“Međutim, poslovni čovjek rodom iz Crne Gore, koji se preselio u Ljubljanu 1986. godine, takođe je razmišljao o uspostavljanju niskobudžetnog prevoznika sa sjedištem u Ljubljani”, navodi se u tekstu.

Na aukciji za imovinu Adrie su učestvovale tri kompanije. Osim Air Adriatic-a tu su bili i hrvatsko preduzeće koje je registrovano i u Sloveniji – Komforia, kao i Deal.Aero, novoosnovana firma u vlasništvu bivšeg pilota Adria Airways-a Dejana Slodeja.

AOC sertifikat trenutno je u stanju suspenzije zbog stečaja Adria Airways, ali će on biti vraćen nakon što Air Adriatic ispuni obaveze određene slovenačkim propisima o civilnom vazduhoplovstvu, među kojima je i posjedovanje operativnih aviona.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...