fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaste broj posjetilaca crnogorskog Paviljona na svjetskoj izložbi Expo

Raste broj posjetilaca crnogorskog Paviljona na svjetskoj izložbi Expo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Paviljon Crne Gore zavrijedio je pažnju velikog broja posjetilaca na Expo 2020 u Dubaiju, iako je prošlo manje od mjesec od početka svjetske izložbe, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

„Sve češće su vidljive gužve i broj posjeta je u porastu, pa se tako samo u toku jednog dana i preko pet hiljada ljudi zanima za Paviljon Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Uprkos pandemiji, uz jasno definisane zdravstvene protokole, svjetska izložba se realizuje prema planu organizatora, a brojni događaji okupljaju sve veći broj ljudi.

„Paviljon Crne Gore predmet je interesovanja velikog broja posjetilaca što govori o tome da smo sa svojim potencijalima konkuretni i među 192 zemlje svijeta“, rekli su iz Ministarstva.

Direktorica Paviljona Crne Gore, Milena Pejović, kazala je da je Expo 2020 Dubai, zahvaljujući jasnim mjerama zaštite protiv širenja virusa, uspio da organizuje svjetsku izložbu koja je u najvećoj mogućoj mjeri bezbjedna, i za učesnike i za posjetioce.

“Očekuje se da će u narednih nekoliko dana broj posjetilaca Expo-a preći milion. Ako uzmemo u obzir da je ovo prvi veliki globalni događaj nakon pandemije koji je otvoren za široku publiku, Expo 2020 Dubai je zaista fantastična prilika da se i fizički sretnemo sa predstavnicima iz 192 države svijeta”, smatra Pejović.

Ona je poručila da su izuzetno ponosni što je Crna Gora u tako konkurentom okruženju zadobila pažnju mnogih.

“Cijeli tim koji radi u Paviljonu Crne Gore ostaje posvećen cilju da svaki posjetilac nosi pozitivne utiske koji će trajati i nakon Expo-a”, dodala je Pejović.

Prirodne ljepote i turistički potencijali, geografski položaj i dostupnost destinacije je ono što najviše zanima posjetioce, a posebno ih, tokom boravka u Paviljonu, inspiriše „šuma svijetla“, instalacija koji dočarava crnogorske šume koje zauzimaju 70 odsto teritorije zemlje.

„Isto tako, interaktivni sadržaji koji prikazuju prirodne ljepote, ali i investicioni ambijent, predmet su interesovanja mnogih, a cjelokupan Paviljon zanimljv je za posjetioce svih starosnih dobi“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su ocijenili da učešće Crne Gore na Expo 2020 Dubai predstavlja izuzetnu priliku da u društvu cijelog svijeta učestvujemo u kreiranju održive budućnosti.

Expo 2020 Dubai će trajati do 31. marta naredne godine.

„Uzimajući u obzir dosadašnji tok izložbe, imaćemo priliku da privučemo pažnju velikog broja ljudi, koji su potencijalni turisti i investitori, ali i da se bolje pozicioniramo na tržištu Bliskog istoka i šire, s obzirom na strukturu stanovništva Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE)“, zaključuje se u saopštenju.
(

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...