fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRast da bude postojan srednjoročni trend

Rast da bude postojan srednjoročni trend

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekonomski rast treba da bude postojan srednjoročni trend, a brže dostizanje evropskog nivoa standarda je jedina satisfakcija za odricanje građana u procesu socijalno veoma bolnih ekonomskih i društvenih reformi, ocijenio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je, na uručenju nagrada Privredne komore (PKCG), kazao da će se reformska i podsticajna politika nastaviti, kao i dalja integracija sa regionom i ostatkom kontinenta, ali je najvažnije da ekonomski razvoj održi dostignutu dinamiku.

“Konkurentost biva naš najveći izazov, konkurentnost društva u evroatlanskoj zajednici, građanina na evropskom tržištu rada, ali i naše privrede i preduzeća pojedinačno na evropskoj i globalnoj ekonomskoj sceni. Od toga će zavisiti tempo dostizanja evropskog kvaliteta života građana”, rekao je Đukanović u Vili Gorica.

Nagradu za uspješno poslovanje dobili su Elektroprivreda (EPCG) i Gradir Montenegro. Dobitnik nagrade za društvenu odgovornost je Glosarij, a za inovativnost Cnrogorska komercijalna banka (CKB).

Đukanović je kazao da je činjenica da je Crna Gora sa 34 odsto prosjeka kvaliteta života u EU od prije 13 godina, došla do 46 odsto.

“Najbolja potvrda da je kvalitet života uznapredovao je to što građani drugih zemalja regiona dolaze da traže posao i da žive u Crnoj Gori, dok tražnje u obratnom smjeru gotovo da i nema. Činjenica je da smo ispod 50 odsto nivoa EU prosjeka, zbog čega jedan dio naših građana ide ka državama EU”, naveo je Đukanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...