fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan konkurs za izbor korisnika biznis zona

Raspisan konkurs za izbor korisnika biznis zona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad Podgorica pozvao je sve zainteresovane da se u naredna dva mjeseca prijave na javni konkurs za izbor korisnika biznis zona i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekata na tim prostorima.

Budućim investitorima će na raspolaganju biti deset biznis zona čije zemljište je u vlasništvu Glavnog grada. Zone se prostiru na površini od 3,33 miliona metara kvadratnih, od Tuškog puta do skretanja ka aerodromu Golubovci.

Iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada je saopšteno da će deset biznis zona na taj način biti stavljene u funkciju, što će dodatno doprinijeti finansijski razvoj, ne samo Podgorice nego i Crne Gore.

“Vjerujemo da će nove brojne investicije obezbijediti veće prihode za gradsku i državnu kasu i kvalitetnija radna mjesta”, dodaje se u saopštenju.

Za korisnike biznis zona predviđene su određene olakšice, između ostalih, davanje zemljišta u zakup do 30 godina uz plaćanje godišnje zakupnine od jedan cent po kvadratu, kao i mogućnost kupovine zemljišta po procijenjenoj vrijednosti sa mogućnošću otplate u 60 mjesečnih rata.

„Takođe, umanjena je naknada za komunalno opremanje, a među olakšicama je i oslobađanje od plaćanja naknade za korišćenje opštinskih puteva na period od deset godina“, precizirali su iz Glavnog grada.

Biznis zone predviđene su za poljoprivredu i agroindustriju, prerađivačku i drvnu industriju, stručne i tehničke djelatnosti, izložbeno-prodajne salone i skladištenja, parkinge i garaže, kao i ugostiteljstvo i smještaj.

„Sva preduzeća koji se prijave za olakšicu davanje zemljišta u zakup do 30 godina biće bodovani na osnovu predviđenih kriterijuma, koji obuhvataju planirani broj novozaposlenih, vrijednost i rok realizacije investicije, kao i zaštitu životne sredine“, dodaje se u saopštenju.

Glavni grad će, prema riječima njegovih predstavnika, na osnovu tih kriterijuma birati kredibilne partnere, pa kompanije koje nijesu finansijski stabilne neće moći da učestvuju u javnom pozivu, kao ni one koji redovno ne izmiruju obaveze prema državi ili imaju pravosnažne presude o krivičnom djelu u poslovnoj djelatnosti.

Javno otvaranje ponuda održaće se 7. jula u deset sati u prostorijama Glavnog grada, a odluka će biti donijeta u roku od 15 dana od utvrđivanja konačne rang liste.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefone 020 665 055, 020 665 046, kao i preko mejla [email protected].

Preduzeća zainteresovana za obilazak određene parcele mogu se obratiti zahtjevom na mejl [email protected] nakon otkupa dokumentacije.

Poziv je dostupan na linku https://podgorica.me/storage/20801/6090fd84ec514_JAVNI-POZIV-BZ-za-objavu.docx

Najčitanije

Cilj programskih linija dalji razvoj preduzeća i povećanje produktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede, koji je Vlada usvojila na sjednici...