fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan konkurs podrške ženskom preduzetništvu

Raspisan konkurs podrške ženskom preduzetništvu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konkurs za podršku ženskom preduzetništvu, raspisan je u petak, a usmjeren je na preduzetnice i preduzeća u kojima su žene nosioci biznisa, odnosno na žene koje žele da pokrenu ili razvijaju sopstveni biznis.

Sredstva predviđena budžetom Glavnog grada za ovu godinu u iznosu od 20 hiljada EUR raspodjeljuju se za biznis planove kojima se naročito podstiče ekonomski razvoj Podgorice, poljoprivrede i ruralnog područja, organske poljoprivredne proizvodnje i turizma.

“Takođe, biznis planovi trebalo bi da podstaknu razvoj lova i ribolova, kao i fizičke kulture i sporta, te doprinesu afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala i tradicije i očuvanju životne sredine i održivog razvoja”, navodi se u saopštenju.

Iz PG Biroa je saopšteno da maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za biznis planove ne može iznositi više od 25 odsto od ukupnog iznosa predviđenog budžetom Glavnog grada za podršku ženskom preduzetništvu. Kompanija, odnosno preduzetnica, može konkurisati za ukupan iznos ili za dio sredstava za realizaciju aktivnosti iz biznis plana i dužna je da to naznači.

“Preduzetnice koje žele da započnu sopstveni biznis ili planiraju razvoj poslovanja, dokumentaciju, koja je detaljno opisana u javnom konkursu objavljenom na sajtu Glavnog grada, prilažu u zapečaćenoj koverti, sa naznakom – Prijava na konkurs za raspodjelu sredstava opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu– ne otvaraj, i predaje se na pisarnici Glavnog grada – Podgorica, Trg nezavisnosti, br. 20, zaključno sa 7. martom”, rekli su iz PG Biroa.

Komisija će raspodjelu sredstava obaviti na osnovu pristiglih prijava na konkurs u skladu sa definisanim kriterijumima.

To je šesti konkurs podrške ženskom preduzetništvu koji realizuje Glavni grad, zahvaljujući kojem je do sada više od 50 žena dobilo priliku da razvije ili unaprijedi svoju biznis ideju.

“Na ovaj način u kontinuitetu pružamo podršku pokretanju novih ekonomskih aktivnosti, stvaramo pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta i kreiranje povoljnije ekonomske situacije u Podgorici i Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Informacije o svim pitanjima u vezi konkursa mogu se dobiti svakog radnog dana na telefon 020 625 718 ili mejl [email protected].

Javni konkurs dostupan je na linku
https://podgorica.me/storage/22968/61ea71d074b27_Javni-konkurs.pdf

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga model kako treba djelovati

Podgorica, (MINA) - Stručnost i ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga i digitalne transformacije predstavlja...